Over mij

Als socioloog opgeleid (R.U. Leiden) werkte ik lang in managementonderwijs en -onderzoek, in Groningen, Heerlen en Maastricht. 

In de laatste periode van mijn universitaire loopbaan (tussen 2004 en 2015)  werkte ik regelmatig als docent in China. Dit wekte mijn belangstelling voor de economie en cultuur van dit land. Zie hierover een aparte pagina op deze site. Ik blijf me met het land bezighouden, nu vooral als recensent van boeken over Chinese politiek, cultuur en economie.

Toen een grote stroom vluchtelingen uit Syrië in 2015 ons land binnenkwam, heb ik mij een aantal jaren (tot 2020) als vrijwillige taalcoach ingezet voor deze groep. Ook gebruikte ik mijn ervaringen als internationaal docent in het trainen van vrijwilligers in het omgaan met cultuurverschillen.

Talen zijn altijd een hobby van me geweest (o.a. Italiaans, Spaans en Zweeds). Toen ik regelmatig in China lesgaf, leerde ik Mandarijn op basisniveau. Bulgaars ben ik gaan leren door een schoondochter uit dat land. Ook heeft dit mijn belangstelling voor de politieke situatie ven geschiedenis van Oost-Europa gestimuleerd.

Muziek is een belangstelling die me steeds heeft beziggehouden, sinds ik met de blokfluit begon tijdens de lagere school. In mijn studietijd begon ik met dwarsfluit en daarmee ging ik later in Groningen door, totdat ik daar rond 1988 geen tijd meer voor had. Sinds mijn studietijd in Leiden tot ongeveer 2010 heb ik op redelijk hoog niveau in koren gezongen, in Groningen, Kerkrade, Aken en Eindhoven. De dwarsfluit pakte ik weer op in  de ‘Corona-tijd’. Sinds maart 2021 heb ik les en studeer ik met plezier.

Ik ben getrouwd, woon in de regio Eindhoven,  en heb drie volwassen kinderen van wie er twee in de buurt wonen.